Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

2019 års sista bok för min del blev Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund. Jag fick mersmak för denna författare när jag tidigare under månaden läste 24 goda gärningar av samma författare. Jag uppskattar författarens lättsamma sätt att skriva som innehåller alla de ingredienser som bygger upp en mysig feelgood-bok där man vet att allt kommer att sluta bra, men där det samtidigt finns en lite allvarligare botten i berättelsen.

Med hälsning från Båstad handlar om Linda, som precis har fått sitt drömjobb som journalist i London och förberett allt inför sitt nya liv, när jobberbjudandet dras tillbaka bara ett par dagar före flytten från Stockholm till London. Förutom den enorma besvikelse hon själv känner över att gå miste om denna chans, samtidigt som hon har sagt upp sig från sitt nuvarande jobb, känner hon även pressen från sina föräldrar, vänner och bekanta som alla med spänning vill följa hennes nya karriär i London. För att dölja sitt misslyckande flyr hon till moster Bodil i Båstad, medan hon lägger upp statusuppdateringar på Instagram som antyder att hon är i London.

De enda som vet hur det ligger till är hennes bästa vän Helena och hennes pojkvän Frank. Men varför kommer inte Frank och hälsar på henne och stöttar henne igenom detta? Samtidigt som hon glider allt längre ifrån sin pojkvän och det ganska ytliga liv hon levt i Stockholm, lär hon känna nya personer i Båstad och börjar fundera över hur hon egentligen vill leva sitt liv framöver.

En perfekt ligga-i-soffan-och-bara-slappa-bok!

Betyg: 3 av 5.

Läs mer hos exempelvis Bokus eller Adlibris.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: