Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

24 goda gärningar av Jenny Fagerlund

Jenny Fagerlund var en ny bekantskap för mig, men 24 goda gärningar blir definitivt inte den sista boken jag läser av henne. Såhär i juletider kände jag ett starkt behov av att läsa en varm feelgood-bok med mycket julkänsla i, och valet föll då på denna bok.

Bokens handling kretsar kring Emma, som bor ensam i en lägenhet och driver en liten inredningsbutik, som en gång i tiden var hennes stora drömprojekt, men som det nu nästan känns oöverstigligt jobbigt att ens ta sig till om morgnarna. Och ännu värre blir det när julen närmar sig. Vid juletid för två år sedan dog nämligen Emmas pojkvän i en olycka som Emma känner sig skyldig till att ha orsakat, och sedan dess har hon dragit sig undan världen och såväl vänner som familj. Men hennes syster ger inte upp, och gör allt för att Emma ska ta tag i sitt liv och komma på fötter igen.

För att blidka systerns tjat om att hon borde skaffa sig en hobby, bestämmer sig Emma för att göra 24 goda gärningar, en om dagen fram till julafton. Föga anar Emma att detta kommer att bli vändpunkten, och starten på hennes nya liv…

Jag gillar att boken blandar de klassiska feelgood-ingredienserna med en mer allvarlig grundhistoria, som ger boken lite djup. För den som är ute efter en varm bok med härlig julkänsla, så är detta rätta boken!

Betyg: 3 av 5

Läs mer hos exempelvis Bokus eller Adlibris.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: