Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson

Sista färjan från Ystad är en helt okej bok, men jag måste erkänna att jag blev lite besviken på den. Mest för att jag har läst och älskat i princip allt som Karin Alfredsson skrivit tidigare, och därmed hade väldigt högt ställda förväntningar även på denna bok.

Boken handlar om syskonen Therese och Stefan Blom, som finansierar sitt liv i lyx och flärd genom att lura och bedra intet ont anande adelsmän, småbarnsmammor och lägenhetsköpare, som säljer allt de äger och har, och satsar sina sista sparpengar på drömmar och löften om ett bättre liv. Vi får dels följa syskonens flykt genom Europa, dels de kvarlämnade, bedragna människorna i Sverige, samt polisens jakt på de båda brottslingarna.

Jag tycker att boken var lite rörig i början, där varje kapitel introducerade en ny person, vilket gjorde att jag ibland blandade ihop olika karaktärer och skeenden. En annan sak som drar ner betyget på boken är att jag inte riktigt kände med någon av karaktärerna, vare sig bedragarna eller de bedragna. Boken var ganska kort, vilket endast gav utrymme för ytliga beskrivningar av de olika personernas tankar och känslor. Jag tror att boken hade fått mer liv om man hade fått följa färre personer, men istället fått lära känna dessa karaktärer lite djupare.

Betyg: 3 av 5

Läs mer hos exempelvis Bokus eller Adlibris.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: