Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bergens stjärnor av Jojo Moyes

Wow, vilken bok! Jag har fått förmånen att genom Bokus få förhandsläsa Jojo Moyes senaste bok Bergens stjärnor, och jag är helt tagen av denna berättelse!

Boken bygger på en verklig historia och kretsar kring en grupp kvinnor i 30-talets Kentucky som, mot samhällets alla normer om hur en kvinna bör uppföra sig, startar ett ridande bibliotek. De rider upp i bergen, i ur och skur, för att leverera böcker till de avlägsnaste stugor. Deras ridande bibliotek väcker många känslor, från förväntan och läsglädje till misstro och upprördhet hos de som tycker att en kvinna ska hålla sig till hemmet och inte utsätta sin kropp för påfrestningar såsom ridning. Och absolut inte sprida böcker till deras fruar, så att de hellre vill sitta och läsa än sköta om hemmet, eller får opassande idéer från erotiska böcker.

Boken innehåller så många ingredienser som får mig att aldrig vilja att den tar slut: modiga kvinnor, kärlek, spänning, stark vänskap, motsättningar mellan svarta och vita, rika och fattiga, samt sorg varvat med glädje. Och såklart att historien kretsar kring ett bibliotek och glädjen över att få försvinna in i en bok…

Betyg: 5 av 5

Läs mer hos exempelvis Bokus eller Adlibris.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: